0
(0)

Ecovacs Deebot 605 este un robot de aspirare capabil sa ofere atat curatare uscata, cat si curatare umeda, mentinand eficient curatenia in locuinta. Se descurca eficient atat intr-un apartament, cat si intr-o casa, insa mai multe detalii va vom oferi in continuare.

Ecovacs Deebot 605 este un model ce face parte din seria 600 care ofera o serie de roboti completi prevazuti cu ultimele tehnologii, permitand conectarea la internet si controlul aparatului prin intermediul smartphone-ului descarcand aplicatia mobila compatibila atat cu Android, cat si cu iOS. Modelul in discutie vine cu un plus, iar acela se refera la functia de spalare, iar acest sens, fiind dotat cu un rezervor unde trebuie sa adaugam apa.

Ecovacs Deebot 605 test

Produsul prezinta un design simplu si placut, avand o carcasa alba. In partea din fata, se afla panoul de control prin intermediul caruia putem realiza setari de baza. Indata ce am primit produsul, am remarcat ca in cutie se aflau si accesoriile necesare: telecomanda cu doua baterii incluse  AAA, baza de incarcare, adaptorul de alimentare, patru perii laterale, pentru pentru curatarea robotului, cel de-al doilea rezervor pentru functia de spalare, filtrul de praf de rezerva si, bineinteles, manualul de instructiuni. Vreau sa evidentiez faptul ca rezervorul de epurare constituie un accesoriu suplimentar oferind aparatului o mai buna functionare si o rezistenta buna in timp. Totodata, trebuie amintit si faptul ca periile se schimba la un anumit interval de timp, insa aplicatia se va ocupa  sa ne notifice referitor la acest aspect.

Accesorii Ecovacs Deebot 605

Set accesorii Ecovacs Deebot 605

Pentru cine nu cunoaste brand-ul ECOVACS, mentionez faptul ca este un brand chinezesc de roboti de aspirare, ce ofera modele variate de calitate buna la pret extrem de convenabile. Daca ar fi sa facem o comparatie cu alte brand-uri celebre, as putea spune ca produsele ECOVACS ofera aceleasi rezultate, dar la preturi considerabil mai mici.

Frontal, robotul este prevazut cu o bara de protectie ce echipeaza o serie de senzori cu infrarosu, avand rolul de a detecta inca din timp eventualele obstacole care pot aparea in cale. Respectiva banda are rolul si de a proteja mobilierul impotriva coroziunii, prevenind  zgarierea sa.

In partea din spate, putem avea acces la rezervorul de colectare al prafului ce ofera o capacitate destul de mare, de 520 ml, fiind mai generoasa decat in cazul altor modele. Pentru a detasa acest recipient este nevoie doar de accesarea butonului de cuplare fara a il forta.

Ecovacs Deebot 605 spate

Sa analizam putin acest recipient de praf pe care l-am extras din robot. In zona frontala, prezinta o deschidere ce serveste la admisie prafului si la depozitarea acestuia. In momentul in care vom deschide la jumatate acest rezervor, vom gasi trei tipuri de filtre pentru colectarea murdariei, in primul rand, ce pot fi spalate direct sub jetul cu apa. Apoi, urmeaza ul alt filtru de particule ce prezinta o eicienta ridicata, alaturi de un mic filtru de burete. Este important de amintit ca respectivul filtru din hartie isi va pierde eficienta daca il spalam in apa cu detergent.

Ecovacs Deebot 605 recipient

filtre Ecovacs Deebot 605

Inlocuind respectivul recipient cu cel pentru apa, vom transforma robotul de aspirare in mop, definind astfel functia de spalare. Modul de instalare al acestui recipinet este similar ca prpecedentul, doar ca va trebui umplut cu apa prin gaura inferioara. De asemenea, activand aceasta functie, va trebui sa asezam si carpa din fibre care va fi impregnata in apa si va colecta murdaria de pe podea. Putem adauga produse de curatare a podelei in interiorul sau fara nicio problema.

In partea de jos, aparatul beneficiaza de niste perii laterale care vor ajuta la impingerea murdariei catre traseul acestuia si eliminarea imediata. Setul de curatare este completat cu o perie de tip roller care va colecta murdaria impinsa de catre periile laterale. Aceasta bucla poate fi detasata si schimbata atunci cand va fi necesar.

Ecovacs Deebot 605 perii

Ecovacs Deebot 605 poate functiona fara probleme chiar si in absenta noastra de la domiciliu, iar acest lucru se datoreaza senzorilor performanti ce detecteaza obstacolelee, dar si schimbarile de nivel, prevenind caderea in gol a aparatului. Este la fel de eficient atat pe suprafata podelelor dure, cat si pe covoare sau mochete, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca functia de spalare este destinata exclusiv curatarii podelelor dure.

La finalul fiecarei sesiuni de aspirare, robotul de retrage automat la statia de andocare. Ofera o autonomie  suficient de mare de 110 minute, motiv pentru care, il consider potrivit atat pentru un apartament spatios, cat si pentru o casa. Are nevoie de doar 4 ore pentru a se incarca complet.

Si pentru ca aminteam mai devreme de faptul ca vine la pachet si cu o telecomanda, aceasta este eficient mai ales pentru cei ce nu doresc sa foloseasca telefonul sau nu sunt tocmai in pas cu tehnologia. Telecomanda din dotare este foarte usor de folosit si permite pornirea sau oprirea aparatului, activarea modului de curatarea sau il puteti trimite cu ajutorul ei la statia de andocare.

Ecovacs Deebot 605 telecomanda

Ecovacs Deebot 605 are la baza patru moduri de curatare in functie de necesitate, si anume:

  • Curatare aleatoare – presupune optimizarea curatarii covoarelor si nu numai, realizand o plimbare aleatorie pe suprfata respectiva. In acest caz, putem activa si functia turbo care creste puterea de aspirare pentru rezultate mai bune.
  • Curatare programata – implica realizarea de trasee similare unor serpentine, fiind o optiune buna in orice situatie, reusind sa curete complet podeaua.
  • Curatare locala – implica curatarea realizand un model de spirala delimitand cu exactitate suprafata dorita.
  • Curatare in colt (cu aplicatia mobila) – presupune ca robotul sa caute murdaria in colturile camerei, axandu-se pe zonele respctive.

Totodata, pot spune ca este un aparat destul de silentios, care la putere maxima inregistreaza cel mult 64 dB. Cu siguranta, nu il veti folosi intotdeauna la putere maxima, ci doar cand este absolut necesar. Dimensiunile acestui model sunt de 33.2 cm diametru si 7.9 cm inaltime, cantarind 3.4 kg.

Concluzii si Pareri

In opinia mea, Ecovacs Deebot 605 este un robot de aspirare interesanat, ce ofera o aspirare eficient, oferind rezultate bune. Prezinta o gama variata de moduri, pe care le putem folosi in functie de situatie. De asemenea, functia de spalare s-a dovedit si ea a fi eficienta, fiind folosita, preponderent, pe suprafata gresiei. In plus, apreciez si faptul ca pot controla robotul de pe telefon si pot monitoriza chiar si atunci cand sunt la serviciu evolutia sa, ce camere a reusit sa aspire, insa pentru aceasta a fost necesara aplicatia Ecovacs Home care are o interfata foarte simpla. Din punctul meu de vedere, raportul calitate/pret este unul foarte bun,

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Review pe scurt: Ecovacs Deebot 605

9.6

Pret

9.5/10

Calitate

9.5/10

Rezistenta

9.8/10

Functii

9.6/10

Pro

  • Raport calitate/pret foarte bun
  • Functie mop
  • Tehnologie wifi
  • 4 moduri de curatare
  • Functionare destul de silentioasa

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *