De aceasta data, va prezint noul model de aspirator robot si anume Xiaomi VIOMI Robot S9 care ofera o putere de aspirare superioara, dar si alte tehnologii avansate care ii sporesc eficienta, atingand performante excelente. De asemenea, este de mentionat existenta statiei de incarcare cu sistem de auto-curatare al aparatului, ceea ce face ca experienta cu acest produs sa fie una mult mai placuta si relaxanta pentru cumparator.  In plus, beneficiaza atat de aspirare uscata, cat si de aspirare umeda, si totusi reuseste sa ramana la un pret de achizitie foarte decent.

Xiaomi VIOMI Robot S9 este primul model care include un sistem automat avansat si anume cel de autocuratare. Xiaomi deja se bucura de o experienta excelenta in domeniul robotilor de aspirare, dar si de apreciere in randul cumparatorilor, produsele sale venind la pachet cu un raport calitate-pret excelent.

Pachetul pe care l-am primit contine statia de incarcare cu autocuratare cu mufa UE, doua perii laterale, recipient pentru curatarea uscata si umeda, 10 carpe de unica folosinta, trei pungi automate si manual de instructiuni.

Xiaomi VIOMI Robot S9 review

La fel ca majoritatea robotilor de aspirare, Xiaomi VIOMI Robot S9 este gata de functionare destul de repede. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi peria inferioara care este foarte usor de instalat si sa scoti cele doua elemente de protectie de pe aparat. Sigur ca am fost indata curios sa instalez aplicatia Xiaomi Mi Home pentru a cunoaste mai bine potentialul aparatului si toate setarile pe care le pot realiza. Sigur ca nu este prima data cand descarc aceasta aplicatie, am tot folosit-o pe parcursul timpului cand am testat roboti din gama Xiaomi, insa fiecare model vine cu functiile si dotarile sale, iar de fiecare data mi se pare interesant sa cercetez si sa experimentez. Descarcarea aplicatiei se realizeaza rapid, in doar cateva minute. Poate fi gasita atat in Google Play, cat si in Apple Store, deci este compatibila cu orice sistem de operare.

Xiaomi VIOMI Robot S9 autocuratareDin punct de vedere estetic, Xiaomi VIOMI Robot S9 este un aparat elegant cu un aspect vizibil imbunatatit comparativ cu modelele anterioare care erau destul de clasice si simple. Insa, daca tot am facut o comparatie cu modelele anterioare de roboti de aspirare, trebuie sa mai evidentiem un lucru – noua varianta care dispune de statie de incarcare cu un cos special de gunoi cu sistem de autocuratare, va avea nevoie de putin mai mult spatiu decat o statie de incarcare obisnuita. Totodata, statia de curatare are o capacitate destul de mare, de 3 litri, iar cand se umple, o puteti goli. In principiu, aceasta capacitate de colectare va fi suficient de mare pentru a o goli o data la o luna sau chiar doua luni. Aici depinde si cat de multa murdarie se acumuleaza in locuinta, precum si cat de spatioasa este locuinta si cat de des veti porni aparatul.

Partea superioara a aparatului este destul de minimalista, deasupra aparatului fiind amplasat un radar laser rotativ la 360 de grade, dar si doua butoane rotunde mai mici prin intermediul carora puteti porni sau opri aparatul, respectiv il puteti trimite la curatare. In zonele laterale, dispune de senzori integrati, un ventilator mare si o bara de protectie care previne zgarierea mobilierului sau a peretilor.

Xiaomi VIOMI Robot S9 design

Prima schimbare semnificativa legata de design-ul produsului se refera la sistemul de autocuratare si noul sistem de aspirare umeda proiectat. De aceasta data, rezervorul de apa nu este instalat sub capac, ci se acceseaza prin spatele aspiratorului, acolo unde este instalat recipientul combinat de apa si murdarie. Gunoaiele vor fi foarte bine aspirate din recipient in urma golirii cu ajutorul sistemului de autocuratare.

Xiaomi VIOMI Robot S9 pareri

In ceea ce priveste partea inferioara a aparatului, nu sunt foarte multe schimbari. Regasim cele doua roti mari si o  mica roata pivotanta in fata, o perie letarala si una principala montata pe mijloc, asigurand astfel curatarea optima a diverselor tipuri de suprafete.

Xiaomi VIOMI Robot S9 perii

Ceea ce este revolutionar la acest model de robot si care a atras atentia cumparatorilor este statia de incarcare dotata cu container de gunoi, ce goleste automat recipientul aparatului. Sigur ca ideea nu este una  noua, exista si alte modele cu acest tip de statie, insa avantajul acesteia se refera la posibilitatea de curatenie completa, deoarece curatarea are loc intr-un sistem inchis, iar utilizatorul nu mai ia contact cu praful si murdaria precum in cazul modelelor clasice.

Xiaomi VIOMI Robot S9 statie de curatare

Sacul de gunoi de trei litri trebuie instalata in interiorul statiei de incarcare, unde robotul va reveni de fiecare data. Curatarea recipientului dureaza aproximativ 15 secunde si se realizeaza complet automat. Statia prezinta un motor integrat de 950 W care goleste rezervorul de gunoi foarte bine.

Statia este prevazuta si cu un display LED, ce ofera o interfata prietenoasa. Pe ecran, putetm urmari starea bateriei, starea sacului si daca functia de autocuratare este activa.

Ca in cazul oricarui robot de aspirare, este foarte importanta puterea acestuia. Puterea in cazul de fata este de 2700Pa, drept pentru care VIOMI Robot S9 este considerat unul dintre cei mai puternici roboti de pe piata. Astfel, el poate face fata cu succes atat suprafetelor dure, cat si mochetelor sau chiar covoarelor.

Autonomia pe care o ofera bateria este, deopotriva, extrem de imporotanta. Robotul este prevazut cu o baterie de 5200 mAh, ceea ce inseamna o autonomie de aproximativ 180 de minute. Aceste valori se traduc prin aspirarea la putere maxima a unei suprafete de 130 mp, iar la putere mai redus ajunge pana la 300 mp, fara a fi necesara reincarcarea acestuia. Mai mult decat atat, se considera ca modelul in discutie beneficiaza si de cea mai puternica baterie de pe piata.

Ei bine, daca voi sau vreunul dintre membrii familiei sufera de alergii sau alte afectiuni respiratorii, mai avem o veste buna – filtrele HEPA din dotare reusesc sa capteze si sa filtreze particulele fine, oferind un aer mai curat si un mediu mai sanatos. Se recomanda curatarea regulata a filtrului din dotare, acesta fiind lavabil, deci poate fi spalat cu usurinta direct sub jetul cu apa.

Xiaomi VIOMI Robot S9 filtru

Xiaomi VIOMI Robot S9 beneficiaza de algoritm SLAM, un algoritm de curatare complet modernizat, fiind si cel mai performant de pe piata la ora actuala. Datorita senzorilor inteligenti si a laserului din dotare, robotul va scana mai bine suprafata locuintei si va realiza in detaliu harta casei. Aceste variante de roboti de aspirare sunt mai eficienti in curatare fiindca reusesc sa organizeze mai bine curatenia, adaptand metoda de curatare in functie de situatie.

Folosind aplicatia mobila, puteti realiza foarte multe setari si puteti avea un control excelent asupra aparatului. In primul rand, veti putea alege modul de operare intre aspirare, curatare umeda si curatare combinata. De asemenea, puteti alege puterea de aspirare intre mica, standard, medie sau mare. Totodata, puteti selecta si pentru aspirarea umeda cat de multa apa doriti sa emita, in functie de cele trei niveluri disponibile. Mai mult decat atat, tot prin intermediul aplicatiei aveti posibilitatea de a trimite aparatul la statia de incarcare, de a gestiona harta, de a grupa, redenumi sau separa incaperile din locuinta, de a trasa ziduri invizbile de care robotul nu va trece, de a curata doar un anumit loc sau puteti marca o anumita zona ce trebuie curatata.

Pentru ca aparatul sa porneasca la treaba va trebui sa il porniti fie prin intermediul butonului amplasat in partea superioara a produsului, fie folosind aplicatia mobila. In aplicatie aveti avantajul de a putea seta modul de functionare pentru a aspira, a aspira si a spala sau doar a spala. In cazul in care optati pentru curatarea umeda sau combinata, trebuie sa montati si carpa, respectiv sa adaugati apa in recipient Inainte de instalarea lavetei, va recomandam sa o udati foarte bine pentru a fi cat mai eficienta.

In ceea ce priveste intretinerea aparatului, ar fi de mentionat faptul ca lavetele incluse pot fi spalate manual sau in masina de spalat rufe, filtru HEPA este usor de curatat direct sub jetul cu apa, iar periodic, trebuie inlocuite periile, pe masura ce se uzeaza.

Dimensiunile acestui model de robot de aspirare sunt de 34.5 cm diametru si 9.8 cm inaltime, alaturi de o greutate de 7.8 kg.

Verifica oferta actuala!

Concluzii si Pareri

Xiaomi VIOMI Robot S9 este, fara indoiala, un robot de aspirare eficient care va poate simplifica munca, dar si viata in general. Imbunatatirile fata de versiunile precedente de la Xiaomi, precum si de la alte brand-uri sunt semnificative, iar acest lucru se reflecta prin peformantele si eficienta produsului. Aspira excelent orice fel de suprafaete, chiar si covoarele cu fir mai lung. Se orienteaza bine in spatiu, iar aplicatia mobila ofera o flexibilitate foarte mare, astfel ca intreaga activitate a aparatului poate fi perosonalizata cu usurinta. Poate fi o alegere foarte buna al carei raport calitate/pret este excelent.

Review pe scurt: Xiaomi VIOMI Robot S9

10

Pret

10.0/10

Calitate

10.0/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

9.9/10

Pro

  • Raport calitate/pret excelent
  • Statie de incarcare cu sistem de auto-curatare
  • Putere mare de aspirare
  • Baterie cu autonomie mare
  • Functii si tehnologii moderne

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.