Philips SmartPro Compact FC8776/01 este un alt model de robot pe care l-am testat si despre care as vrea sa va vorbesc astazi pentru a decide  singuri daca se potriveste sau nu nevoilor voastre. In general, se potriveste excelent unui apartament si, de ce nu, chiar si unei case, insa eu l-am testat in propriul apartament.

Robotul de aspirare Philips SmartPro Compact FC8776/01 se descurca, in principiu, eficient atat pe podele dure, cat si pe mochete sau covoare, insa cele din urma, nu trebuie sa aiba o grosime foarte mare. Acest lucru este valabil pentru majoritatea robotilor de aspirare, iar acest lucru l-am observat testand de-a lungul timpului mai multe modele de la diverse brand-uri. O particularitate a acestui model se refera la existenta capului de aspirare triplu – Tri Active XL, care are o latime foarte mare, ceea ce inseamna ca acopera o suprafata mai mare, in timp ce cele trei orificii din dotare colecteaza praful din fata si de pe laterale, in timp ce banda flexibila aduna resturile ramase in urma. Este o tehnica interesanta, insa nu stiu daca face ca produsul sa fie neaparat peste alte modele din punct de vedere al performantelor datorita acestui capat. Murdaria este colectata intr-un recipient cu capacitatea de 0.3 litri care este foarte usor de detasat. Unii spun ca este mic, eu zic ca este suficient, fiindca nu este necesara intreruperea aspirarii pentru a il goli. Poti face acest lucru fara probleme la finalul fiecarei aspirari. Probabil unii il considera mic fiindca sunt nevoiti sa faca acest lucru dupa fiecare utilizare, insa personal, la fel procedam si cu aspiratorul clasic care are un recipient mult mai mare si, de multe ori, poate nici jumatate nu se umplea.

Insa, revenim la robotul Philips SmartPro Compact FC8776/01. Putem programa aparatul pentru a incepe aspirare peste un anumit numar de ore. Practic, il poti programa de seara pentru a incepe curatenia a doua, cand tu nici nu esti acasa. Poate functiona in siguranta fara a fi supravegheat fiindca beneficiaza de senzori speciali ce nu vor permite aparatului sa cada de la inaltime sau sa interactioneze cu diverse obstacole.

Pentru multi traseul poate fi de neinteles, personal, nici eu nu i-am inteles logica, de aceea nici n-am mai incercat. Cert este ca, in final, reuseste sa acopere foarte bine intreaga  suprafata a apartamentului, ceea ce este cel mai important. Cum? Ma intereseaza mai putin!

Telecomanda din dotare permite controlul aparatului fara a ma mai deplasa pana la el. Este, intr-adevar, utila, insa recunosc ca mi-ar fi placut sa fie prezent si sistemul Wi-fi sa il pot controla de pe telefonul mobil, mai ales cand sunt la serviciu.  La finalul aspirarii, robotul se retrage singur la statia de andocare.

Personal, apreciez autonomia oferita de acest aparat ce ajunge la 130 de minute. Sigur ca niciodata nu ajunge ca bateria sa se descarce fiindca, cel putin intr-un apartament, isi face treaba destul de repede. Nu stiu cu exactitate in cat timp fiindca nu l-am cronometrat, insa va asigur ca nu ajunge sa se descarce pana nu isi termina treaba.

In ceea ce priveste zgomotul produs, fara doar si poate, este mai silentios decat un aspirator clasic, inregistrand 58 dB. In plus, dimensiunile acestuia sunt de doar 33 cm latime si 6 cm inaltime, avand o greutate de 1.73 kg.

Concluzii si Pareri

Din punctul  meu de vedere, Philips SmartPro Compact FC8776/01 poate fi o solutie pentru mentinerea eficienta a curateniei in locuinta, chiar si daca aveti animale de companie care lasa mult par. Isi face treaba, insa nu as putea sa va spun cu certitudine daca ar putea inlocui definitiv aspiratorul clasic. Aici depinde si de ceea ce aveti in locuinta, daca aveti covoare cu peri prea lungi si asa mai departe. In opinia mea, raportul calitate/pret este rezonabil.

Recenzii pe scurt: Philips SmartPro Compact FC8776/01

9

Pret

8.8/10

Calitate

9.0/10

Rezistenta

9.4/10

Functii

8.7/10

Pro

  • Raport calitate/pret rezonabil
  • Functie programare
  • Autonomie buna
  • Cap de aspirare Tri Active XL

Contra

  • Fara tehnologie Wi-fi

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *