0
(0)

iRobot Roomba 606 este un robot de aspirare care te-ar putea ajuta foarte mult sa intretii curatenia in locuinta si poate reprezenta de cele  mai multe ori un substituent eficient al aspiratorului clasic. Insa, inainte de a lua orice decizie, as vrea sa discutam cateva detalii utile despre produsul in cauza.

Robotul de aspirare iRobot Roomba 606 se descurca foarte bine atat pe podele dure, cat si pe covoare cu peri scurti, mochete ori carpete. Traseul pe care il urmeaza il proiecteaza singur, nu este nevoie de interventia noastra. Poate unora vi s-ar parea bizar si lipsit de logica modul in care realizeaza traseul de curatare, insa important este ca, in final, acopera toate suprafetele. Poate functiona fara probleme fara a fi supravegheat datorita senzorilor speciali care detecteaza atat obstacolele, cat si scarile. Peria rotativa laterala are rolul de a curata eficient murdaria din zona mai dificile cum ar fi de-a lungul peretilor, mobilei sau colturi. Totodata, cele doua perii din dotare care se rotesc una contra celeilalte, aduna eficient murdaria si particulele de praf de pe podea.

iRobot Roomba 606 perii

De asemenea, am mai remarcat existenta unor programe si functii utile. Printre acestea se numara programul Spot care presupune curatarea unei anumite zone de pana la un metru diametru, astfel ca va putea fi folosit si pe post de “matura cu faras”. De exemplu, daca se intampla sa rasturnati cafea, zahar, faina etc pe podea, atunci puteti activa acest program pentru ca robotul sa aspire doar zona respectiva, dupa care sa mearga inapoi la statie. O alta functie interesanta ar mai fi HALO care presupune crearea unei bare de protectie in forma de arc de cerc, peste care aparatul nu va putea trece. Spre exemplu, in momentul in care nu doriti ca aparatul sa patrunda intr-o anumita zona unde aveti obiecte delicate, cabluri si asa mai departe, activtati aceasta functie, iar aparatul nu va putea patrunde in zona respctiva.

La finalul fiecarei sedinte de aspirare, iRobot Roomba 606 se retrage automat la statia de andocare. Dimensiunile acestui model sunt de 33.5 cm latime si 9.3 cm inaltime, avand o greutate de doar 3.6 kg.

Concluzii si Pareri

Din experienta pe care am acumulat-o pana la acest moment in materie de roboti de aspirare, pot spune ca iRobot Roomba 606 isi face treaba destul de bine intr-un apartament, fie el si mai spatios fiind autonomia ii permite, ori chiar, de ce nu, si intr-o casa. Pe partea de aspirare nu as avea ce sa ii reprosez, insa trebuie sa recunosc ca mi-ar fi placut ca din perspectiva tehnologiilor sa fie ceva mai generos. Insa, luand in considerare categoria de pret la care este incadrat, nu as putea sa am foarte multe pretentii in acest sens. Asadar, spun ca in ansamblu isi face treaba bine si este usor de folosit, iar raportul calitate/pret este unul corect.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Opinii pe scurt: iRobot Roomba 606

8.7

Pret

8.9/10

Calitate

8.5/10

Rezistenta

9.4/10

Functii

8.0/10

Pro

  • Raport calitate/pret corect
  • Program Spot
  • Functie HALO
  • Curatare eficienta

Contra

  • Fara tehnologie Wi-fi

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *