Miele RX2 RED este un robot de aspirare foarte bine pus la punct pe care cei de la Miele ni-l propun si care mi-a atras atentia, astfel ca, am decis sa il testez. Este prevazut cu o serie de functii interesante, oferind, in acelasi timp, si un control facil.

Aspiratorul robot Miele RX2 RED se descurca eficient atat pe suprafata podelelor dure, cat si pe covoare ori mochete. Isi optimizeaza automat traseul pe care il are de facut si chiar reuseste sa acopere suprafata intregii locuinte. Datorita periilor laterale reuseste sa curete murdaria si de la colturi, de-a lungul mobilei si peretilor si asa mai departe. In plus, acolo unde incape, nu ezita sa patrunda si pe sub mobilier. Datorita senzorilor speciali, robotul detecteaza foarte bine obstacolele din locuinta si scarile. Astfel, nu exista riscul de a va zgaria mobila sau de a cadea de pe scari. In plus, datorita filtrului Air Clean Plus, partiuclele de praf sunt retinute in aparat, astfel ca aerul eliminat este mult mai curat.

De asemenea, acest model de robot ofera si o flexibilitate foarte buna, putand fi programat pe zile si ore. Putem controla aparatul in mai multe moduri. In primul rand, putem programa robotul folosind butoanele de tip touch amplasate in partea superioara. Totodata, vine la pachet si cu o telecomanda ce presupune controlarea facila a produsului. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat faptul ca dispune si de tehnologia Wi-fi ce permite controlarea aparatului direct de pe smartphone prin intermediul aplicatiei mobile. Personal, apelez la cea de-a treia varianta care imi permite nu doar sa controlez din oras ori de la serviciu robotul, ci putem urmari si stadiul sesiunii de aspirare. La finalul fiecarei aspirari, aparatul se retrage singur la statia de andocare.

Autonomia acestuia este de 60 de minute. Trebuie sa recunosc ca la acest capitol m-as fi asteptat la mai mult, insa totusi, nu s-a intamplat sa se descarce inainte de a finaliza procesul de curatenie. Daca ma intrebati pe mine, este suficient de mare pentru a face fata fara probleme unei garsoniere sau chiar unui apartament spatios.

In plus, Miele RX2 RED nu este nici galagios, inregistrand in acest sens 64 dB. Comparativ cu un aspirator clasic, este mult mai silentios. Dimensiunile aparatului sunt de 35.4 cm adancime, 35.4 cm latime si 8.5 cm inaltime, cantarind 3 kg.

Concluzii si Pareri

Miele RX2 RED este un robot de aspirare interesant, insa, personal, nu as neglija nici pretul care este destul de piperat. Nu vreau sa intelegeti gresit, aparatul in sine functioneaza bine si imi place ca se descurca eficient si pe suprafata covoarelor care au peri de lungime medie, insa, in opinia mea, pretul putea fi usor mai scazut. Poate voi aveti o alta parere raportata la pret, asa ca ramane la latitudinea fiecaruia daca merita sau nu banii. Sau, de ce nu, poate prindeti si o oferta de pret avantajoasa si atunci chiar nu ar trebui sa mai stati pe ganduri.

Recenzii pe scurt: Miele RX2 RED

9.5

Pret

8.8/10

Calitate

9.7/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

9.6/10

Pro

  • Tehnologie Wi-fi
  • Programabil
  • Telecomanda
  • Senzori avansati
  • Filtru Air Clean Plus

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.