ILIFE A7 este un robot de aspirare foarte accesibil ca pret ce presupune un mod de functionare simplu, care, din punctul meu de vedere, poate constitui un ajutor in orice locuinta. In continuare, voi discuta pe larg despre tot ceea ce presupune acest aparat, in vederea formarii unei pareri cat mai obiective, astfel incat sa puteti decide daca este sau nu in concordanta cu asteptarile voastre.

ILIFE A7 displayFiind un aparat ieftin, poti merge cu gandul la materiale proaste sau caracteristici foarte slabe. Ei bine, iLife A7 ne surprinde in mod placut fiindca reuseste sa evite ambele capcane. Beneficiaza de o constructie decenta, o serie de perii, display LCD si chiar o telecomanda care ne ajuta sa controlam mai usor aparatul. Beneficiaza de niste finisaje placuta si prezinta o carcasa robusta. Display-ul LCD permite realziarea tuturor setarilor dorite si chiar daca nu ofera aceeasi flexibilitate ca in cazul aplicatiei mobile, totusi va puteti descurca si de aceasta data foarte usor.

Pe langa statia de incarcare cu care robotul vine la pachet, acesta mai prezinta si un punct de incarcare unde puteti conecta direct adaptorul de alimentare. Probabil, cel mai des veti apela la statia de incarcare fiind cea mai simpla metoda, insa este bine de stiut ca aveti si aceasta posibilitate.

Recipientul de praf se declanseaza odata cu atingerea comutatorului, balamelele deschiznadu-se astfel incat sa puteti inclina continutul. Prezinta o capacitate destul de mare, de 0.6 litri, iar golirea acestuia se realizeaza usor. Rrecomandarea mea este sa tineti recipientul de praf din interior pentru a evita imprastirea prafului in locuinta.

ILIFE A7 recipient

Recipientul din dotare este prevazut cu un filtru care va trebui schimbat periodic. Este usor de realizat acest lucru, insa nu trebuie facut foarte des. Producatorii sustin ca inlocuirea acestuia este necesara la aproximativ doua luni, insa depinde si de frecventa cu care folositi aparatul.

ILIFE A7 periiIn partea de jos, ILIFE A7 este prevazut cu o perie principala rotativa si doua perii laterale, special create pentru ghidarea prafului catre calea de aspiratie. Ambele perii laterale sunt necesare pentru indepartarea murdariei chiar si din zone mai dificile precum de-a lungul peretilor, mobilei, colturilor si asa mai departe. O data la aproximativ sase luni este necesara inlocuirea periilor laterale.

Atat filtrele, cat si periile laterale nu presupun costuri colosale, deci nu ar trebui sa va ingrijorati din acest punct de vedere. Peria principala  trebuie curatata cu ajutorul periei de curatare din dotare si indepartat de fiecare data parul ce se va infasura in jurul periei. O varianta ar mai fi si taierea parului infasurat cu o foarfeca, asigurand astfel o functionare optima a acesteia, fara a compromite rezultatele la curatare.

De asemenea, aparatul beneficiaza si de o perie de cacuciuc si o perie mai tare eficienta pentru curatarea optima a covorului. Este necesara comutarea celordoua perii in aceastia situatie.

iLife A7 beneficiaza de mai multe moduri de curatare, in functie de situatie. Modul automat permite deplasarea in mod aleatoriu a orobtului in locuinta. Modul Zig-Zag presupune realizarea de miscari in jos. Modul pata presupune curatarea in spitala pana cand se va opri pentru a insista pe o pata mai dificil de curatat. Modul pereti asigura o curatare optima in imediata apropiere a peretilor. Modul Max presupune setarea puterii de aspirare la maxim. Modurille de curatare pot fi selectate utilizand comenzile de pe robot ori prin intermediul telecomenzii. O alta varianta ar fi si utilizarea aplicatiei mobile pentru ca, da, iLife A7 este prevazut si cu tehnologia Wi-fi. Nu stiu daca va asteptati la acest lucru, personal, recunosc ca nu, fiindca, de regula, robotii atat de ieftini nu dispun si de aceasta functie. Insa, se pare ca iLife nu conteneste sa ne surprinda, iar personal, nu pot decat sa apreciez acest lucru.

In ceea ce priveste puterea de aspirare si eficienta aparatului, as putea spune ca rezultatele sunt decente. Avand in vedere rezultatele obtinute cu ajutorul sau, as tinde sa spun ca este eficient in mentinerea regulata a curateniei. Nu stiu daca ar putea inlocui in totalitate aspiratorul clasic, mai ales in cazul meu, unde am foarte multe covoare cu peri medii in locuinta.

Chiar daca nu beneficiaza de mapare inteligenta sau navigare cu laser, totusi iLife A7 reuseste sa se descurce si sa acopere suprafata dorita. Acesta isi urmeaza traseul inainte, iar in momentul in care interactioneaza cu un obstacol, va porni catre o directie aleatoare pana va descoperi intreg spatiul. As vrea sa preciezez faptul ca interactiunea cu eventualele obstacole nu este una puternica, deci nu aveti de ce sa faceti probleme ca v-ar zgaria mobila. Personal, am fost multa mobila lucioasa in locuinta si nu am observat urme de zgarieturi pe ea.

Nu exclud nici faptul ca robotul poate trece de mai multe ori prin aceleasi zone, insa nu ma deranjeaza cat timp aspira cum stie el mai bine murdaria. Nu ma asteptam la cele mai bune performante, cu atat mai mult cu cat de-a lungul timpului am testat tot felul de roboti inteligenti, si nici voi nu cred ca v-ati fi asteptat la mai mult. Pe de alta parte, atunci cand vine vorba de trepte, robotul sta foarte bine, pentru ca le identifica, iar senzorii anti-cadere previn caderea aparatului.

In ceea ce priveste gasirea statie de incarcare, la finalul aspirarii, nu as putea spune ca ar fi cel mai rapid robot. Totusi, am fost multumit ca in final a reusit sa o gaseasca. In plus, cam de 4-5 ore are nevoie pentru o incarcare completa. Autonomia robotului este de pana la 120 de minute, putand varia in functie de modul de aspirare folosit.

In ceea ce priveste zgomotul produs, pe cea mai puternica treapta de putere si anume turbo, acesta inregistreaza cel mult 65 dB. Ei bine, este fara doar si poate mai silentios decat un aspirator normal si, cu siguranta, nu il veti folosi prea mult pe modul turbo, deci nivelul de zgomot produs va scadea simtitor.

Dimensiunile acestui model sunt de 32 cm diametru si 7.6 cm inaltime, avand o greutate de doar 2.5 kg.

Concluzii si Pareri

ILIFE A7 este un model de robot de aspirare ieftin, ale carui performante sunt decente. In principiu, asteptarile mele de la acest produs au fost realiste, ba chiar, alocuri m-a surprind in mod placut. Aici ma refer la existenta tehnologiei Wi-fi  la care, pur si simplu, nu ma asteptam. In ceea ce priveste functionalitatea aparatului, nu m-as putea arata impresionat, cu atat mai mult cu cat am  testat pana in prezent foarte multe modele performante. Insa, cert este ca un astfel de aparat este potrivit celor care sunt in cautarea unui robot care sa ii ajute sa intretina mai usor curatenia, bugetul fiind unul restrans. Din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste raportul calitate/pret, sunt de parere ca, acesta este unul corect.

Review pe scurt: ILIFE A7

8.7

Pret

9.0/10

Calitate

8.3/10

Rezistenta

9.3/10

Functii

8.2/10

Pro

  • Raport calitate/pret corect
  • 5 moduri de curatare
  • Autonomie buna
  • Tehnologie Wi-fi
  • Recipient mare

Contra

  • Nu indeparteaza in totalitate murdaria

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.