Xiaomi Viomi V2 este un aparat foarte util in orice locuinta care efectiv ne ajuta sa scapam de grija aspirarii locuintei in mod regulat, intrucat face treaba in locul nostru. Cu atat mai mult daca aveti copii mici care pun frecvent mana pe jos sau chiar animale de companie care lasa mult par, ar trebui sa va orientati catre un astfel de produs. Va ajuta si va simplifica munca, iar aspirarea propriu-zisa cu aspiratorul clasic va fi din ce in ce mai rara sau chiar deloc. In plus, acest model este si unul foarte convenabil la pret, insa pana a ajunge la acest aspect, trebuie sa discutam putin despre el.

Aspiratorul robot Xiaomi Viomi V2 este prevazut atat cu aspirare uscata, cat si cu aspirare umeda, ceea ce inseamna ca va putea aspira podele dure si covoare sau mochete, iar la final, va putea sterge podelele, insa, atentie, functia mop este realizata exclusiv pentru gresie, parchet, marmura etc si nu pentru mochete sau covoare. Acesta beneficiaza de unul dintre cele mai mari recipiente de apa a carei capacitate atinge 600 de ml. Gratie sistemelor LIDAR si SLAM, aparatul va reusi sa faca harta casei in asa fel incat sa ajunga prin toate incaperile si toate zonele in care ii este permis, aspirand eficient locuinta, fie ca stati la casa sau la bloc.

Robotul dispune de filtru HEPA care purifica eficient aerul eliminat, prin capturarea particulelor de praf si poluare, fiind ideal mai ales in cazul celor care sufera de diverse alergii. In plus, acesta este lavabil, deci poate fi curatat si nu  trebuie neaparat inlocuit. Atunci cand filtrul este curat, robotul are tendinta de a aspira mai bine, mai ales covoarele.

Xiaomi Viomi V2 periiIn partea de jos a aparatului, se afla o perie rotativa care capteaza eficient murdaria, o perie laterala ce permite colectarea murdariei de-a lungul peretilor, mobilei si din colturi impingand-o catre traseul de aspirare. Tot aici se afla cele doua roti ce permit aparatului sa traverseze praguri, sa urce pe covoare si asa mai departe.

Xiaomi Viomi V2 este preavzut cu 10 senzori speciali care vor impiedica robotul sa se prabuseasca, sa cada sau sa interactioneze cu alte obstacole, asigurandu-i o navigare eficienta. Senzorul LDS este unul dintre cei mai importanti senzori intrucat permite crarea hartii locuintei, prin rotire si scanare cu ajutorul unui laser invizbil. Un procesor ARM din interiorul aparatului prelucreaza datele primite, construind astfel harta intregii locuinte pentru a optimiza traseul de curatare. In plus, datorita acestei functii de mapare, aparatul va sti mereu pe unde a fost si ce zone mai trebuie curatate. Cartografierea si navigarea sunt destul de bune, aparatul nu se rataceste. De asemenea, poate patrunde si in zone mai greu accesibile, acopera multe zone inguste si se strecuara cu succes si printre scaune. Evita coliziunile cu obstacolele si nu zgarie mobilierul. In momentul in care identifica vreun obstacol de orice natura, incetineste.

Pentru functia mop, aparatul dispune de doua tipuri de carpe astfel incat sa curete eficient mai multe tipuri de murdarie. Mai mult decat atat, aparatul beneficiind de functia Wi-fi, puteti controla aparatul de la distanta prin intermediul aplicatiei mobile compatibile atat cu iOS, cat si cu Android, iar ceea ce mi se pare si mai interesant, este ca puteti regla de pe telefon nivelul de scurgere a apei. Astfel ca pe suprafata gresiei puteti seta un nivel mai mare, insa pe suprafata parchetului, aparatul nu trebuie sa faca multa umezeala. Cele doua carpe din fibra au rolul de a curata complet umezeala, fiind potrivita pentru suprafete mari, in timp ce cealalta este potrivita pentru umezirea podelelor. In momentul in care aparatul stationeaza, apa nu se va mai scurge. Pentru activarea functiei mop trebuie sa introduceti revezervorul de apa si sa atasati carpa.

Aparatul dispune, practic, de doua recipiente: unul pentru aspirare si unul pentru functia mop pe care le veti interschimba in functie de scopul pentru care porniti robotul.

In ceea ce priveste autonomia produsului, aceasta poate atinge pana la 120 de minute, insa depinde de mai multi factori precum modul de utilizare, dar si suprafetele pe care le aveti de aspirat. Daca aveti o casa cu foarte multe covoare, atunci robotul va trebui sa exercite o putere mai mare de aspirare si sa insiste foarte bine asupra lor, implicit, autonomia poate scadea usor. In principiu, cu o singura incarcare completa, aparatul va putea acoperi o suprafata de 100-150 mp. Folosit constant pe modul cel mai puternic aparatul a obtinut o autonomie onorabila de 88 de minute. In plus, daca se descarca, desi nu a fost cazul, sau dupa ce isi termina treaba, se retrage singur la statia de andocare. Daca va aflati in prima situatie de a se descarca inainte de a termina complet curatenia, atunci dupa reincarcare, va relua treaba si va porni exact din punctul in care a ramas.

Controlul prin aplicatia mobila este foarte usor chiar si pentru cei mai putin familiarizati cu tehnologia. Este nevoie sa descarcati aplicatia Mi Home, sa va inregistrati si sa adaugati dispozitivul in aplicatia. Procesul in sine de instalare este usor, ulterior putand fi controlat fara probleme. Veti putea verifica in timp real unde se afla robotul, prin ce zone a ajuns si unde urmeaza sa mai mearga. Acest lucru este posibil fara sa fiti prezenti fizic la domiciliu, astfel ca il veti putea porni si seta chiar si de la birou. Singurul aspect asupra caruia as vrea sa va atrag atentia este sa eliminati toate eventualele obstacole din cale pentru a putea aspira complet locuinta si, bineinteles, sa lasati usile deschise.

Cateva caracteristici utile ale aplicatiei mobile:

 • curatarea zonei permite realizarea unui desen in forma de dreptunghi pe harta ce marcheaza o zona pe care aparatul va trebui sa o curete. Prctic, aceasta optiune este necesara atunci cand vreti sa curatati doar o anumita zona si nu intreaga incapere sau locuinta.
 • curatarea spotului permite trimiterea robotului in orice loc de pe harta virtuala, curata suprafata de doi mp in jurul acestui loc.
 • curatarea umeda presupune deplasarea inainte si inapoi in forma de Y.
 • curatarea camerelor selectate permite selectarea doar unei anumite camere sau doar cateva camere de pe harta, nefiind necesara curatarea intregii locuinte  pentru a ajunge la ele.
 • curatarea muchiilor presupune parcurgerea traseului de-a lungul peretilor si curatarea eficienta a colturilor si marginilor.
 • zone de blucare se refera la acele locuri in care nu doriti ca aparatul sa ajunga cum ar fi zonele unde se afla multe cabluri.

Dimensiunile acestui model de robot de aspirare sunt de 35 cm diametru si 10 cm inaltime, avand o greutate de 3.3 kg.

Verifica oferta actuala!

Concluzii si Pareri

Xiaomi Viomi V2 poate fi o alegere buna in materie de roboti de aspirare si trebuie sa marturisesc ca m-a surprins in mod placut in sensul ca avand un pret destul de mic as spune eu pentru un robot de aspirare, se descurca mult mai bine decat alti roboti mai scumpi. In linii mari, robotul se descurca foarte bine atat pe partea de aspirare, cat si pe partea de curatare umeda, reusind sa mentina eficient podelele curate. Totusi, nu discutam despre urme mari de noroi sau murdarie de acest gen, pentru ca ar inseamna ca avem asteptari nerealiste de un robot de apirare la modul general. De asemenea, imi place foarte mult ca dispune de o gama variata de optiuni atat pentru curatare generala, cat si pentru curatarea doar a unor anumite zone. In plus, aplicatia mobila este foarte practica si usor de folosit. In opina mea, raportul calitate/pret pentru acest produs este unul foarte bun.

Review pe scurt: Xiaomi Viomi V2

9.8

Pret

9.8/10

Calitate

9.7/10

Rezistenta

9.8/10

Functii

9.7/10

Pro

 • Raport calitate/pret foarte bun
 • Gama variata de moduri de curatare
 • Functie mop
 • Recipient mare
 • Filtru HEPA, Tehnologie Wi-fi

Contra

 • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.