Este cunoscut deja faptul ca robotii de aspirare de la iRobot reprezinta cele mai peformante variante de pe piata. Insa, acest lucru nu ne impiedica sa dorim sa testam variantele nou aparute pentru a putea veni cu un feedback cat mai relevant si obiectiv.

iRobot Roomba i7 (7150) este o varianta de robot de aspirare bine optimizata, ce dispune de tehnologii de cartografiere inteligente si integrare digitala a asistentei, care justifica pe deplin pretul cu care vine la pachet. Reprezinta, practic, varianta de top a modelului din 2018, reusind sa goleasca automat chiar si recipientul de praf intr-un doc mai mare, devenind mult mai usor de curatat si de intretinut. Cu alte cuvinte, nivelul de automatizare creste semnificativ, iar implicarea voastra in intreg procesul de aspirare tinde spre zero.

La prima vedere, Roomba i7+ este destul de asemanator cu variantele precedente, insa daca il intoarceti pe cealalta parte, veti avea surprize: exista foarte multe diferente. Insa, inainte de a incepe sa analizam si acest aspect, vreau sa mentionez un lucru: carcasa aspiratorului este si ea imbunatatita, iar la nivelul acesteia regasim LED-ul care clipeste si lumineaza in culoari diferite, reprezentand, practic, starea actuala a aparatului. Intorcand aspiratorul cu fata in jos, veti observa rolele de cauciuc care ajuta la colectarea murdariei, preluand mai eficient toate particulele de pe podea. Mai mult decat atat, si recipientul pentru praf a fost imbunatatit, ceea ce il face mai usor de golit, fie manual, fie automat.

Golirea automata presupune golirea recipientului din dotare intr-un doc care aspira imediat toata murdaria acumulata in aparat. Astfel, performantele de aspirare nu mai sunt afectate, iar interventia utilizatorului nu mai este obligatorie. Praful si rsturile sunt depozitate in pungi de unica folosinta avand capacitatea de a colecta pana la 30 de recipiente cu murdarie. In momentul in care este necesara inlocuirea pungilor, veti fi avertizati pe telefon prin intermediul aplicatiei mobile.

Aceasta functie o consider foarte utila, in special, in momentele in care pornesc robotul si  nu ma aflu acasa. Nu mai trebuie sa am grija sa verific de fiecare data daca recipientul a fost golit, ci se ocupa robotul de tot.

In ceea ce priveste performantele de navigare, am putea spune ca si din acest punct de vedere, iRobot Roomba i7 (7150) a fost optimizat. Aparatul stocheaza harta intregii case, iar ulterior, va cunoaste cu exactitate traseul si design-ul acasei. Dezvoltarea hartilor inteligente nui necesita mult timp, iar avantajul este ca prin intermediul aplicatiei mobile, poti seta aparatul pentru a face curat doar in anumite incaperi sau in anumite locuri, nu neaparat in intreaga locuinta.

Indata ce robotul a realizat harta locuintei, modul in care va face curatenie va fi optimizat, deci mult mai eficient. In acest fel, va reusi sa economiseasca inclusiv timp si energie. In plus, puteti programa robotul pentru a incepe curatenia la o anumita ora sau in anumite zile, ori puteti porni pe loc aparatul chiar si atunci cand nu va aflati fizic la domiciliu. Sunt prezenti si senzorii care impiedica interactiunea cu obstacolele din locuinta, precum si caderea de la inaltime, cum ar fi pe scari.

Autonomia aparatului este una destul de buna, dureaza aproximativ 90 de minute si necesita un timp de incarcare de doar doua ore. Poate face fata cu succes atat suprafetei unui apartament, cat si unei case. Trece fara probleme peste praguri si covoare mai inalte. Daca se intampla ca bateria sa se descarce inainte ca aparatul sa isi fi terminat treaba, acesta se intoarce la statia de andocare, timp in care va sta sa se incarce, iar dupa incarcarea completa a bateriei, aparatul isi reia treaba din punctul in care a ramas.

Consumabilele, in speta, filtrele si periile se inlocuiesc periodic, aproximativ la 6 luni, insa depinde foarte mult si de frecventa cu care folositi aparatul. In momentul in care este necesara inlocuirea lor, veti fi anuntati prin intermediul aplicatiei mobile.

Recipientul robotului prezinta o capacitate suficient de mare, de 350 ml, iar produsul prezinta un diametru de 34 de cm si o inaltime de 9 cm, alaturi de o greutate de 3.4 kg.

Verifica oferta actuala!

Concluzii si Pareri

Optand pentru robotul de aspirare iRobot Roomba i7 (7150) cu siguranta nu aveti cum sa dati gres. Este unul dintre cele mai bune variante, ce presupune o autonomizare la nivel inalt, performante pe masura si flexibilitate foarte mare. In ceea ce priveste eficienta sa, am putea-o compara chiar si cu un aspirator clasic, despre care stim ca este, de regula, mai puternic decat un robot de aspirare. Asadar, mi se pare o varianta foarte buna al carei raport calitate-pret este unul corect.

Review pe scurt: iRobot Roomba i7 (7150)

9.9

Pret

9.7/10

Calitate

10.0/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

10.0/10

Pro

  • Raport calitate/pret corect
  • Putere de aspirare buna
  • Aplicatie mobila, Wi-fi
  • Curatare automata
  • Programare, senzori avansati

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.