iRobot Roomba e5 este un robot de aspirare interesant pregatit sa vina in ajutorul tau, mentinand eficient curatenia in locuinta. Noi l-am testat deja si va vom prezenta in continuare cateva informatii utile si pareri despre acest model de robot de aspirare lansat recent de catre cei de la iRobot.

Robotul iRobot Roomba e5 prezinta o forma circulara si este prevazut cu o carcasa neagra, avand un diametru de 13.3 inch si o inaltime de 3.6 inch. Este suficient de scund incat sa poata patrunde si in zone precum cele de sub mobilier sau chiar sub canapele. In partea de sus, se afla butoanele prin intermediul carora poti porni sau opri aparatul, respectiv il poti trimite la statia de andocare. Un maner foarte practic cu care aparatul a fost prevazut te va ajuta sa ridici usor aparatul si sa il muti atunci cand este neaparata nevoie.

In partea din fata, prezinta o bara de protectie ce va impiedica zgarierea mobilierului si a peretilor. In partea de jos, aparatul este prevazut cu doua perii rotunde contra-rotative din cauciuc foarte rezistent care au rolul de a capta si descopune murdaria murdaria,  dar si cu o perie laterala care impinge murdaria aflata in imediata apropiere a peretilor, mobilierului si asa mai departe catre traseul de aspirare. In plus, rotile din dotare sunt suficient de mare incat sa permita traversarea cu usurinta a pragurilor, dar si a anumitor obstacole.

iRobot Roomba e5 perii

Referitor la accesorii, aparatul vine insotit si de statia de andocare. Aceasta este prevazut cu un senzor RCON, o fereastra a senzorului IR si contacte de incarcare, ceea ce permite ca, dupa fiecare aspirare, robotul sa se intoarca singur, fara a se rataci, la statia de incarcare.

Poti controla aparatul atat prin intermediul panoului de control amplasat direct pe partea superioara a acestuia, insa, mai multe de mai multe optiuni si flexibilitate te poti bucura prin intermediul aplicatiei mobile iRobot compatibila atat cu Android, cat si cu iOS. Este foarte  usor de folosit aceasta aplicatie, ce iti permite sa vizualizezi istoricul de curatare, sa pornesti sau sa opresti aparatul, sa activezi funcitile dorite. Insa, pe de alta parte, nu ofera o harta de curatare si nu permite setarea zonelor virtuale fara deplasare.

iRobot Roomba e5 prezinta si o bariera virtuala de perete alimentata cu baterii. Aceasta este eficienta in crearea unui perete virtual intr-o anumita incapere. Cu alte cuvinte, folosind aceasta bariera, aparatul nu va putea patrunde in zonele in care nu doresti. In plus, datorita modului Halo, robotul nu se va deplasa pe o raza de 60 cm a dispozitivului. Recomandam folosirea acestora in zonele unde se afla multe cabluri, bolurile animalelor de companie si alte obstacole de acest gen.

Robotul a fost prevazut si cu senzori de detectare a murdariei pentru a gasi cele mai murdare zone ale casei pentru a optimiza activitatea. Datorita capatuluid e curatare cu reglare automata, aparatul isi paote schimba inaltimea pentru a face fata pardoselilor, dar si covoarelor. Si pentru a ne convinge de acest lucru, l-am supus si unui test, imprastiind faina si malai pe podea si de-a lungul peretilor si marginilor. Asadar, pot confirma ca a curatat eficient murdaria, acoperind foarte bine si marginile incaperii.

In ceea ce priveste covorul, fiindca am in casa destul de multe covoare, si de aceea ma intereseaza foarte mult ca aparatul sa faca fata si in astfel de situatii. As putea spune ca am ramas placut surprins de eficienta sa, combinatia dintrecele doua perii funcitonand excelent. Prin urmare, se descurca foarte bine si in cazul covoarelor cel mult cu peri medii.

In acelasi timp, iRobot Roomba e5 a reusit sa evite obstacolele si sa previna caderile datorita senzorilor din dotare. Acolo unde a putut incapea, a patruns si sub mobilier, colectand eficient praful. Bariera virtuala a functionat excelent, oprind aparatul pentru a nu patrunde in zonele nedorite.

Autonomia robotului poate ajunge pana la 90 de minute, as spune eu, un timp rezonabil. Bineinteles, ca aceasta poate varia in functie de suprafetele pe care le aspira si eventualele obstacole pe care le intalneste in cale. Insa, cert este ca in cazul in care bateria s-a descarca, robotul are capacitatea de a reveni la statia de incarcare, iar dupa incarcarea bateriei, acesta isi poate relua singur treaba. Insa, in cazul meu, nu am preintampinat aceasta problema, autonomia fiind mai mult decat suficienta chiar si pentru un apartament destul de spatios.

Zgomotul produs de acest model este cuprins intre 58-64 dB, un zgomot mai mult decat decent, fiind mai silentios decat un aparat clasic.

Concluzii si Pareri

iRobot Roomba e5 este un robot de aspirare care mie mi-a placut cum se descurca, iar de regula, iRobot ofera produse reusite. Insa, rezumandu-ne doar la modelul despre care am discutat in acest material, pot confirma ca aspira eficient casa. Imi place ca reuseste sa curate si zonele mai putin accesibile, dar si covoarele, aspect foarte important pentru cei cu copii mici sau care au animale de companie. Personal, ma incadrez in cea de-a doua categorie si pot spune ca strange foarte bine murdaria dupa patrupede. In plus, este usor de setat, singurul lucru pe care eu trebuie sa il fac este sa elimin eventualele obstacole din cale pentru a putea aspira intreaga suprafata. Din punctul  meu de vedere, este un un model ce merita achizitionat, iar raportul calitate/pret este avantajos.

Review pe scurt: iRobot Roomba e5

9.7

Pret

9.7/10

Calitate

9.7/10

Rezistenta

9.8/10

Functii

9.6/10

Pro

  • Raport calitate/pret avantajos
  • Aplicatie mobila compatibila cu iOS si Android
  • Putere de aspirare buna
  • Pereti virtuali, Programabil
  • Doua perii contra-rotative rezistente

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.