Electrolux PI91-5SSM Pure i9 este un ajutor de nadejde in orice locuinta, prevazut cu tehnologii avansate, insa si un  pret pe masura, care nu poate fi, evident, neglijat. Pentru cei ce isi doresc un robot ultra-performant, capabil sa aspire chiar si covoare cu peri mai lungi, sa urce praguri mai inalte, atunci acesta ar putea fi solutia ideala.

Robotul de aspirare Electrolux PI91-5SSM Pure i9 este un model foarte bun capabil sa aspire excelent podelele dure ori chiar covoare, respectiv mochete fara niciun fel de probleme. Poate functiona fara probleme chiar si nesupravegheat, datorita senzorilor performanti ce reusesc sa identifice foarte bine obstacolele sau chiar scarile, asigurand o functionare sigura si eficienta. Cu functia de bariere virtuale putem proteja anumite zone pentru ca robotul sa nu patrunda in aria respectiva. De exemplu, putem activa acasta functie acolo unde avem fie obiecte delicate ori cabluri si nu dorim sa ajunga pana acolo.

Electrolux PI91-5SSM Pure i9 test

Aparatul prezinta forma de triunghi, dar cu colturi rotunjite, avand un diametru de 12.8 inci si o inaltime de 3.35 inci, ceea ce inseamna ca poate patrunde si in zone mai dificile cum  ar fi cele de sub mobila, colturi si asa mai departe. In partea de sus, prezinta un ecran ce afiseaza ora, nivelul bateriei, dar si alti indicatori utili in buna functionare a aparatului. Totodata, este prevazut cu un recipient de colectare a murdariei ce ofera o capacitate generoasa de 0.7 litri si spun generoasa pentru ca, in general, recipientele robotilor de aspirare sunt la jumatate. Prin urmare, acesta va fi suficient de mare incat sa nu fie necesara intreruperea aspirarii pentru a il goli. Puteti face acest lucru fara probleme dupa terminarea sesiunii de aspirare, respectivul recipient detasandu-se foarte usor. Cu ajutorul display-ului de la nivelul aparatului putem intrerupe sau porni aspirarea, putem activa curatarea locala sau il putem trimite la statia de andocare.

Electrolux PI91-5SSM Pure i9 display

In partea de jos, Electrolux PI91-5SSM Pure i9 prezinta doua roti mari ce pot trece fara probleme chiar si praguri mai inalte, lucru care nu era posibil in cazul altor modele de roboti de aspirare. Beneficiaza de o singura perie rotativa care poate capta si aspira chiar si resturi mai dificile, reusind sa capteze eficient murdaria. Aceasta perie este ceva mai  mare decat in cazul altor roboti, dar reuseste sa elimine inclusiv parul lasat de patrupede.

Electrolux PI91-5SSM Pure i9 perii

De asemenea, apreciez la acest model faptul ca beneficiaza de tehnologia Wi-fi putand fi controlat direct de pe smartphone prin intermediul aplicatiei mobile compatibila atat cu sistemul de operare Android, cat si cu iOS.  In acest fel, putem porni aparatul direct de pe telefonul mobil chiar si atunci cand nu va aflati acasa. Putem urmari deopotriva progresul pe care l-a facut, aria pe care a acoperit-o si daca a terminat aspirarea sau inca mai ruleaza.

Electrolux PI91-5SSM Pure i9 se lauda cu 3D vision system care presupune existenta unei camere ce identifica imediat forma si inaltimea obiectelor care apar in calea sa. Intr-adevar, senzorii isi fac treaba foarte bine, in sensul ca a identificat eficient zona cu multe cabluri sau bolul de mancare al pisicilor. As putea spune ca sistemul respectiv este unul performant si poate mai eficient decat alti senzori existenti la diverse modele de pe piata, rareori intamplandu-se sa dea erori in sensul in care nu ar acoperi o anumita zona, ce-i drept de dimensiuni mici.

Electrolux PI91-5SSM Pure i9 3d vision

Gratie acestui sistem 3D, robotul isi “gandeste” destul de bine traseul pe care urmeaza sa il parcurga astfel incat sa curete eficient murdaria. Am realizat si un mic test amplasand intentionat pe podea orez si cereale, iar aparatul a strans peste 95% din ceea ce era, o performanta foarte buna. De asemenea, mi-a placut si felul in care a adunat chiar si parul de la animale din covoarele care nu sunt tocmai usor de aspirat nici cu aspiratorul clasic, fiind prezinta peri medii spre lungi. Interesant este ca revine pe anumite suprafete unde considera ca este necesar.

Autonomia bateriei este de 40 de minute si trebuie sa recunosc ca acest lucru m-a cam dezamagit. Avand in vedere pretul de achizitie, putea sa se mai lucreze la acest capitol si sa se obtina o autonomie mai buna. In acest sens, personal, as recomanda robotul pentru o garsoniera un apartament, fiindca am rezerve in ceea ce priveste acoperirea suprafetei unei case avand in vedere autonomia respectiva. Singura posibilitate, daca tineti neaparat sa il achizitionati pentru o casa, ar fi ca in cazul in care se descarca si nu a terminat aspirarea, sa il lasati sa se incarce complet, dupa care acesta va porni in terminarea curateniei din  locul in care a ramas. Atunci cand termina curatenia sau bateria s-a descarcat, aparatul se retrage singur la statia de andocare. Foarte rar s-a intamplat sa nu gaseasca statia, iar cand s-a intamplat consider ca am avut si eu o parte de vina pentru ca am mutat statia, iar pana a ajunge la ea a avut niste obstacole de ocolit.

Concluzii si Pareri

Pentru cei care ma urmariti de mai mult timp, probabil v-ati obisnuit cu sinceritatea cu care abordez orice produs de pe acest site. Asa voi face si in cazul robotului Electrolux PI91-5SSM Pure i9 si am sa spun pe scurt, ca o concluzie, ce mi-a placut si ce nu. In primul rand, am apreciat puterea buna de aspirare si faptul ca se descura chiar si cu covoare cu peri mai lungi in cazul carora, alti roboti mai ieftini nu s-au descurcat atat de bine. De asemenea, apreciez existenta tehnologiei Wi-fi si a sistemului 3D vision care, din punctul meu de vedere, isi face treaba eficient. Pe de alta parte, mi-ar fi placut ca bateria sa ofere o autonomie mai mare, insa depinde si de modul in care este folosit, de cate covoare aveti in locuinta si cat de greu sunt de aspirat. In acelasi timp, sunt de parere ca si pretul este usor cam piperat, insa daca prindeti o oferta buna de pret merita achizitionat.

Review pe scurt: Electrolux PI91-5SSM Pure i9

9.7

Pret

9.0/10

Calitate

9.8/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

10.0/10

Pro

  • 3D vision system
  • Tehnologie Wi-fi
  • Poate trece si peste praguri si obstacole mai inalte
  • Programabil
  • Rezervor incapator

Contra

  • Autonomia putea fi mai mare

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *