iRobot Roomba 616 promite sa vina in ajutorul nostru si sa te simplifice munca, astfel ca vom avea o casa aspirata si curata cu mai putin efort din partea noastra. Este o alternativa foarte accesibila ca pret despre care vom discuta pe larg in continuare.

Robotul iRobot Roomba 616 este echipat cu o serie de senzori ce asigura o navigare sigura in locuinta, fara sa fie necesara supravegherea voastra atunci cand isi face treaba. Nu interactioneaza si nu zgarie pereti sau mobila, beneficiind si de senzori ce detecteaza scarile si alte pericole de acest gen.

De asemenea, aparatul stie sa se reintoarca la statia de andocare atunci cand puterea devine din ce in ce mai slaba din cauza bateriei care se descarca. Totusi, dupa ce bateria se reincarca, robotul nu va relua curatenia din locul in care a ramas anterior, ci va fi nevoie sa il duceti voi in locul potrivit si sa il porniti.

In general, robotul iRobot Roomba 616 nu a avut probleme in perioada testelor, in sensul ca nu s-a incurcat in fire sau cabluri si nici pe sub mobila. Insa, am avut de fiecare data grija sa elimin toate obstacolele din calea sa pentru a isi face treaba cat mai eficient.

In ceea ce priveste puterea de aspirare, as putea spune ca este una destul de mare incat sa curete eficient atat podele dure, cat si covoare. Nu a intampinat probleme in urcarea covoarelor, iar pe suprafata lor a realizat o aspirare destul de detaliata. In general, puterea de aspirare nu se schimba, este una constanta, insa in zonele unde a detectat mai multa murdarie poate trece de mai multe ori pentru a se asigura ca indeparteaza eficient totul.

In partea inferioara, regasim peria principala si o perie laterala care capteaza eficient murdaria din zone precum de-a lungul peretilor si mobilei, ghidand-o catre traseul de aspirare. De asemenea, tot aici observam si cele doua roti suficient de mari incat sa poata urca fara probleme pe covoare sau sa treaca praguri.

iRobot Roomba 616 perii

Producatorii sustin ca autonomia bateriei ar fi pana la 120 de minute, insa, personal nu  am ajuns sa o testez la capacitate maxima, fiindca aparatul a reusit in maxim 40 de minute sa indeparteze sa aspire o suprafata de 65 mp. In plus, zgomotul produs este destul de redus, inregistrand numai 60 dB.

Verifica oferta actuala!

Concluzii si Pareri

Chiar daca nu este cel mai performant model, iRobot Roomba 616 poate fi o achizitie pe cinste care va va simplifica munca. In general, mi-a placut cum aspira casa, s-a descurcat bine atat pe suprafata gresiei si a parchetului, cat si pe suprafata covoarelor, neintampinand probleme semnificative. In plus, este usor de control, panoul de control aflat in partea superioara fiind foarte intuitiv. Personal, mi-ar fi placut sa beneficieze si de functia Wi-fi pentru a il putea controla de pe telefon, insa chiar si fara ea nu este nicio problema, pentru ca aparatul isi face treaba cum promite. Din punctul meu de vedere, raportul calitate/pret cu care vine la pachet este unul avantajos.

Recenzii pe scurt: iRobot Roomba 616

9.3

Pret

9.3/10

Calitate

9.4/10

Rezistenta

9.6/10

Functii

8.9/10

Pro

  • Raport calitate/pret avantajos
  • Putere de aspirare buna
  • Functionare silentioasa
  • Senzori anti-cadere si anticoliziune
  • Usor de folosit

Contra

  • Lipsa tehnologie Wi-fi

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *