Electrolux PI91-5SGM Pure i9 este un ajutor valoros pentru orice gospodina, ce asigura o eficienta pe masura gratie tehnologiilor avansate. Sigur ca nici pretul nu este unul de neglijat, insa calitatea si performantele isi spun cuvantul, modelul in discutie fiind capabil sa urce chiar si praguri mai inalte, pe care alti roboti nu reuseau sa le treaca.

Robotul de aspirare Electrolux PI91-5SGM Pure i9 reuseste sa curete eficeint atat podelele dure, cat si covoarele ori mochetele, mai bine decat v-ati fi asteptat. Isi poate face treaba fara probleme chiar si nesupravegheat, iar acest lucru se datoreaza senzorilor performanti din dotare ce identifica atat obstacole de toate feluri, cat si scarile. In plus, functia bariere virtuale ne permite sa protejam anumite zone astfel incat robotul sa nu poata patrunde in zonele respective. Astfel, putem folosi aceasta functie in zone precum cele in care se afla multe cabluri, obiecte sensibile si asa mai departe.

Electrolux PI91-5SGM Pure i9 test

Robotul este proiectat avand o forma de triunghi, insa, cu colturi rotunjite, latimeae acesctuia fiind de 12.8 inch, iar inaltimea de 3.35 inch, reusind sa patrunda si in  zonele mai greu accesibile. In partea superioara, se afla ecranul ce afiseazaora, nivelul bateriei, precum si alti indicatori necesari pentru buna functionare a aparatului. Recipientul de colectare a murdariei prezinta o capacitate generoasa de 0.7 litri, fiind mult mai mare decat recipientele obisnuite. Astfel, este suficienta golirea lui dupa ce sesiunea de aspirare s-a incheiat. Prin intermediul panoului de control localizat la nivelul aparatului, avem posibilitatea de a opri sau porni aspirarea, de a activa curatarea locala ori putem trimite robotul la statia de incarcat.

Electrolux PI91-5SGM Pure i9 statie andocare

In partea de jos se afla doua roti de dimensiuni mari care au capacitatea de a trece fara probleme chiar si deasupra unor praguri mai inalte. De asemenea, este prevazut cu o perie rotative ce reuseste sa capteze eficient murdaria, eliminand eficient chiar si parul lasat de animalele de companie.

Este prezenta, deopotriva, asa cum ma si asteptam, tehnologia Wi-fi ce permite controlarea robotului direct de pe telefonul mobil descarcand aplicatia specifica ce este compatibila atat cu sistemul de operare Android, cat si iOS. Astfel, avem posibilitatea de a porni aparatul chiar si atunci cand nu suntem acasa, direct de pe telefonul mobil, ulterior, putand monitoriza progresul, urmarind suprafata pe care robotul a acoperit-o ori camerele in care a intrat si cele care urmeaza sa fie aspirate.

O tehnologie cu totul interesanta a acestui model este 3D vision system ce implica existenta unei camere capabile sa identifice forma si inaltimea obiectelor pe care robotul le intalneste in locuinta. Pot confirma ca senzorii functioneaza foarte bine reusind sa identifice excelent zonele in care se aflau cablurile sau bolul de mancare al animalelor. In principiu, s-a descurcat eficient si foarte rar s-a intamplat sa dea erori de genul ca nu ar reusi sa acopere o anumita suprafata de dimensiuni reduse.

In plus, datorita sistemului 3D din dotare, Electrolux PI91-5SGM Pure i9 isi proiecteaza bine traseul reusind sa curete eficient murdaria. Realizand un mic test in care am lasat pe podea resturi de orez, cereale etc, in proportie de peste 95% robotul a adunat murdaria. In plus, imi place ca poate aduna si parul de la animale din covoare, ceea ce era o dificultate si pentru aspiratorul clasic. Unde considera ca este necesar sa insiste, robotul revine in zonele respective.

Bateria din dotare ofera o autonomie de aproximativ 40 de minute, insa recunosc ca mi-ar fi placut sa fie ceva mai mare. Avand in vedere ca pretul de achizitie nu este deloc mic, ar fi trebuit sa se mai lucreze si la acest capitol. In momentul in care robotul isi termina treaba, se intoarce automat la statia de andocare. In general, nu s-a intamplat sa se rataceasca si sa nu o gaseasca.

Concluzii si Pareri

Electrolux PI91-5SGM Pure i9 este un robot de aspirare foarte bun, ce reuseste sa isi face treaba exemplar, iar acest lucru se datoreaza tehnologiilor avansate din dotare. In primul rand, imi place faptul ca are o putere de aspirare mare si un recipient incapator, descurcandu-se eficient in multe situatii. De asemenea, sunt incantat de existenta tehnologiei Wi-fi si a sistemului 3D vision care isi fac treaba foarte bine. Intr-o alta ordine de idei, recunosc ca mi-ar fi placut ca bateria sa aiba o autonopmie ceva mai mare si nu pot neglija nici pretul care este destul de piperat, insa daca prindeti o reducere de pret merita cu incredere.

 

Opinii pe scurt: Electrolux PI91-5SGM Pure i9

9.7

Pret

9.0/10

Calitate

9.8/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

10.0/10

Pro

  • Tehnologie Wi-fi
  • Sistem 3D vision
  • Programabil
  • Trece si peste obstacole mai inalte
  • Rezervor incapator

Contra

  • Autonomia putea fi mai mare

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *