Ecovacs DEEBOT OZMO 930 este de departe un ajutor extrem de eficient in orice locuinta ce reuseste sa asigure o curatare foarte buna intr-un timp scurt fara efort. In continuare, as vrea sa va prezint mai  multe informatii utile despre acest produs pentru a va putea forma o parere cat mai obiectiva.

Robotul de aspirare Ecovacs DEEBOT OZMO 930 este un aparat 2 in 1 care reuseste nu doar sa inlocuiasca aspiratorul clasic, ci si mopul. Este un aparat mic si rotund ce masoara 35.4 cm diametru si 10.2 cm inaltime, avand o greutate de doar 4.6 kg. Gratie inaltimii reduse, aparatul poate intra usor in locuri precum sub mobila, sub canapea si asa mai departe. Se strecoara foarte usor si printre picioarele scaunului sau ale meselor.

Ecovacs DEEBOT OZMO 930 reviewIn partea inferioara a robotului, regasim o perie rotativa care are rolul de a capta eficient murdaria. In momentul in care se infasoara foarte mult par imprejurul ei, o puteti detasa usor pentru curatare. Tot aici se afla si doua perii laterale rotative ce au rolul de a aduna murdaria de-a lungul peretilor, mobilei, din colturi si asa mai departe, conducand-o catre gura de aspirare. Totodata, aparatul este dotat si cu doua panze ce se monteaza usor, fiind necesare in momentul in care folositi robotul pe post de mop. In partea din spate, se afla si recipientul special unde va trebui sa adaugati apa.

Murdaria colectata este directionata catre un recipient cu capacitatea de 0.47 litri. La prima vedere, ati putea spune ca este cam mic, insa veti observa ca este suficient pentru o aspirare, fara sa fie necesara curatarea lui in timpul curateniei. Este suficient sa faceti acest lucru la final, dupa fiecare aspirare.

Ecovacs DEEBOT OZMO 930 recipient

Fiindca beneficiaza de tehnologia Wi-fi, prin intermediul aplicatiei mobile, veti putea controla aparatul chiar si de la distanta. Practic, va aflati la serviciu si puteti porni aparatul si realiza toate setarile dorite. In plus, in momentul in care este necesara inlocuirea filtrului, periilor laterale sau a periei principale, veti fi notificati prin intermediul aplicatiei. Important de amintit faptul ca aplicatia este compatibila atat cu sistemul de operare Android, cat si cu iOS.

Revenind la modul in care Ecovacs DEEBOT OZMO 930 isi face treaba efectiv, as vrea s aamintesc despre navigatia prin laser ce cartografiaza eficient locuinta. Cartografierea prezinta doua avantaje: permite optimizarea traseului de urmat in locuinta, iar pe de alta parte, permite stabilirea unor limite virtuale, peste care robotul nu va trece. In plus, putem schimba usor si modul de curatare. De asemenea, avem posibilitatea de a selecta locul exact unde robotul doriti sa ajunga si sa curete.

Modul auto poate fi folosit ori de cate ori doriti curatarea intregii locuinte. In cazul in care folositi robotul pe post d emop, atunci va spala podea folosind cantitatea de apa predefinita. In plus, aplicatia  permite controlarea cantitatii de apa folosite – Low, Medium, High sau Max, si este recomandat sa folositi cateva optiuni pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Puterea de aspirare este de 45 W, suficient de buna incat robotul sa se poata descurca eficient atat pe suprafata podelelor dure, cat si pe covoare ori mochete. Autonomia acestuia ajunge pana la 110 minute, mai mult decat suficienta pentru acoperirea intregii suprafete a apartamentului. In plus, zgomotul produs este de maxim 65 dB, deci discutam despre un aparat destul de silentios, ce poate fi pornit la orice ora.

As vrea sa amintesc faptul ca robotul dispune de un senzor special pentru detectarea covoarelor in momentul in care este folosita functia mop. Aceasta este destinata exclusiv stergerii podelelor dure, prin urmare, daca va detecta vreun covor, il va evita.

In general, navigatia este destul de buna, reusind sa iasa si din situatii mai dificile. Detectarea marginilor este excelenta recunoscand imediat scarile si prevenind caderea aparatului. As vrea sa mentionez un lucru: in timpul curateniei, fie si daca il puneti pe pauza, nu as recomanda sa il ridicati si sa il mutati pentru ca aparatul ar putea pierde harta casei si va trebui sa o refaca. La finalul fiecarei aspirari, acesta se retrage singur la statia de andocare.

Concluzii si Pareri

In principiu, Ecovacs DEEBOT OZMO 930 isi face treaba foarte bine si chiar te poate scuti de o grija in plus. Nu este cel mai puternic model pe care l-am testat, insa cu toate acestea, puterea de aspirare este una buna. Fiindca intamplator am vazut niste discutii pe internet unde se vorbea despre faptul ca nu este la fel de eficient pe covoare cum este pe podeaua dura, ei bine, acest lucru este cat se poate de firesc si se intampla in cazul oricarui robot de aspirare. Daca ar fi sa luam un exemplu simplu si logic, si aspiratorul clasic este mult mai usor de folosit si mai eficient pe parchet, gresie etc decat pe un covor, nu?!

De asemenea, mi-a mai placut la acest robot faptul ca este silentios, dar si senzorii de navigare care intr-adevar isi fac treaba cum trebuie, in sensul ca robotul nu s-a ratacit. In ceea ce priveste functia mop ce pot spune este ca reuseste sa mentina curatenia pe podele indepartand eficient urme precum cele lasate de pisici pe podea, urmele de la cei care au intrat incaltati pe gresie si asa mai departe. In mare parte, m-as declara multumit si de aceasta functie. In opinia mea, raportul calitate/pret este unul destul de bun.

Review pe scurt: Ecovacs DEEBOT OZMO 930

9.7

Pret

9.4/10

Calitate

9.8/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

9.7/10

Pro

  • Raport calitate/pret bun
  • Navigare buna
  • Tehnologie Wi-fi
  • Autonomie buna
  • Functie mop

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *