iRobot Roomba 866 este un ajutor de nadejde in orice locuinta ce reuseste sa inlocuiasca, de multe ori, aspiratorul clasic. In plus, este si foarte usor de folosit chiar daca la prima vedere ai zice ca este un electrocasnic complex.

Robotul de aspirare Roomba 866 reuseste sa aspire foarte bine podele dure de orice tip, dar si covoare sau mochete. Atunci cand vine vorba despre covoare, cel putin din experienta mea, isi face treaba eficient cel mult pe covoare cu peri medii. Covoarele inalte nu sunt tocmai o varianta buna pentru robot fiindca ar exista riscul sa nu se poata urca pe ele. Puterea de aspirare este una destul de buna incat sa fie capabil sa aspire resturile de pe podea si din covoare, firimiturile din bucatarie, praful de pe podea ori parul de la animalele de companie si asa mai departe. In mare parte, se descurca eficient in orice situatie. Ceea ce mi-a atras atentia la robot se refera la extractoarele duble care realizeaza miscari una contra celeilalte, fiind realizate din cauciuc foarte rezistent, reusesc sa capteze murdaria si ulterior sa o descompuna. Periile laterale ajuta ca robotul sa aspire la fel de bine si zone ceva mai dificile cum ar fi de-a lungul mobilei, peretilor sau in colturi. In plus, datorita senzorilor performanti, zonele cu mai multa murdarie sunt detectate imediate, iar aparatul insista cu aspirarea acolo unde este cazul. Toata murdaria este colectata intr-un rezervor suficient de mare de 0.6 litri, astfel ca, nu va fi necesara golirea lui in timpul sesiunii de aspirare. Este suficient de mare incat sa acopere suprafata unui apartament destul de mare sau chiar a unei case.

In general, nu se loveste de obstacole si nici nu cade pe scari, tocmai datorita senzorilor speciali anti-coliziune, respectiv, anti-cadere. Totodata, producatorii lauda produsul fiindca beneficiaza de sistem Antiangle, adica nu se incurca in cabluri, insa nu as putea sa ma pronunt in vreun fel aici, pentru ca au existat situatii in care s-a incurcat in unele cabluri, iar in altele nu.

iRobot Roomba 866 poate fi programat foarte usor pentru a incepe aspirarea intr-o anumita zi la ora dorita, indiferent daca sunteti sau nu prezenti la domiciliu. La finalul aspirarii, robotul se intoarce automat la statia de andocare. In plus, nu este nici galagios, inregistrand numai 60 dB. Dimensiunile modelului in discutie sunt de 35 cm latime si 9.3 cm inaltime, cantarind aproximativ 4 kg.

Concluzii si Pareri

iRobot Roomba 866 este, in general, un robot de aspirare care se descurca bine, fiind potrivit atat pentru un apartament, cat si pentru o casa. Insa, analizand produsul si din perspectiva pretului, iar aici facand o paranteza – nu este tocmai unul dintre cele mai ieftine modele, cred ca mi-ar fi placut sa regasesc si tehnologia Wi-fi care ne-ar fi permis controlarea aparatului direct de pe telefonul mobil. Nu il influenteaza in vreun fel din punct de vedere functional, insa daca platim un anumit pret, cred ca ar fi putut fi integrata si aceasta chestiune. Din punctul meu de vedere, raportul calitate/pret este unul rezonabil.

Opinii pe scurt: iRobot Roomba 866

9.4

Pret

9.0/10

Calitate

9.5/10

Rezistenta

9.8/10

Functii

9.2/10

Pro

  • Raport calitate/pret rezonabil
  • Sistem de curatare Wall Follow
  • Recipient colectare incapator
  • Autonomie buna

Contra

  • Fara tehnologie Wi-fi

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *