iRobot Roomba 886 este un robot de aspirare foarte interesant pe care cei de la iRobot ni-l propun si ale carui performante m-au surprins in mod placut. Desi, in general, pretul depaseste media gamei, totusi calitatea justifica diferenta de pret pe deplin intre acest model si altele mai ieftine, indiferent de brand.

Robotul de aspirare iRobot Roomba 886 este prevazut cu o putere de 33 W si face fata cu succes tuturor tipurilor de podele dure, mochete, dar si covoare insa, cel mult, cu peri medii. Peria laterala rotativa are rolul de a curata foarte bine murdaria din imediata zona a mobilierului, de-a lungul peretilor, colturile incaperilor sau alte zone mai dificil de patruns. Totodata, cele doua extractoare care realizeaza miscari una in sensul celeilalte, capteaza si descompun foarte bine murdaria, curatand eficient locuinta. Desi, la prima vedere, am tinde sa credem ca miscarile sunt haotice, ei bine, acest lucru este total eronat. Aparatul isi creaza trasee astfel incat, in final, sa acopere toata suprafata locuintei. Da, reuseste sa curete cu succes locuinta si sa patrunda oriunde ii este permis. In plus, datorita sistemului Dird Detect 2nd generation, robotul detecteaza locurile unde se afla mai multa murdarie si insista in zonele respective.

In momentul in care recipientul unde este colectata murdaria se umple, robotul va va avertiza pentru a il goli. In principiu, acesta nu reprezinta o problema, fiindca este suficient sa fie golit dupa fiecare sesiune de aspirare si nu este necesara golirea lui in timpul acesteia.

Pe de alta parte, datorita senzorilor speciali anti-coliziune si anti-cadere, iRobot Roomba 886 identifica mobila si alte obstacole pentru a nu interactiona brutal cu ele, iar scarile vor fi evitate, prevenind caderea aparatului.

O functie care mi-a atras atentia si pe care o consider cel putin interesanta este – Room to Room. Ei bine, aceasta ajuta ca robotul sa aiba o orientare in spatiu mai buna. Mai concret, aparatul va curata progresiv intreaga locuinta, in functie de setarile dorite, luand fiecare camera la rand si parasind-o doar in momentul in care considera ca este curatata in totalitate. Datoria noastra este sa ii lasam toate usile deschise, acolo unde dorim sa patrunda.

iRobot Roomba 886 se poate lauda si cu o autonomie foarte buna, ce ajunge pana la 180 de minute, deci acopera cu succes chiar si suprafata unei case, nu doar unui apartament. Personal, n-am ajuns niciodata in perioada testarilor sa descarc complet aparatul. In plus, dupa fiecare sesiune de aspirare, robotul se intoarce la statia de andocare, acolo unde se si incarca. In ceea ce priveste zgomotul produs, acesta este unul rezonabil, inregistrand 60 dB, mai mic decat un aspirator clasic. Modelul in discutie masoara 35 cm latime si 9 cm inaltime, cantarind aproximativ 4 kg.

Concluzii si Pareri

Pentru cei care ma urmariti constant, cred ca v-ati obisnuit cu sinceritatea mea si cu faptul ca atunci cand un produs imi place il prezint ca atare, iar atunci cand un produs este, din punctul meu de vedere, indoielnic din punct de vedere calitativ, nu ma sfiesc sa ma exprim. Referitor la robotul de aspirare iRobot Roomba 886 am sa mentionez ce mi-a placut cel mai mult la el, dar si ce consier ca i-ar lipsi. In primul rand, in urma testarilor facute am observat ca aspira bine locuinta, inclusiv incaperile unde aveam covoare si nu s-a incurcat in cabluri si alte fire. De asemenea, are o orientare buna in spatiu si s-a intors de fiecare data la statia de andocare fara sa se rataceasca. Personal, apreciez si autonomia foarte buna, fiindca si aceasta este importanta mai ales daca aveti o locuinta ceva mai spatioasa. Insa, in ceea ce priveste lipsurile aparatului, avand in vedere si pretul de achizitie, totusi cred ca nu ar fi trebuit sa lipseasca tehnologia Wi-fi. In mod evident, aceasta nu influenteaza capacitatea aparatului si performantele sale, insa ar  fi oferit utilizatorului si mai multa flexibilitate, precum si control absolut al aparatului chiar si atunci cand nu ati fi fost prezenti la domiciliu. In ansamblu, consider ca merita achizitionat avand in vedere eficienta la aspirare, iar in opinia mea, raportul calitate/pret este rezonabil.

P.S. La un search rapid pe internet am descoperit doua oferte de pret interesante de la magazine diferite de incredere pe care le veti gasi mai jos. Fiindca oferta mai poate varia si preturile se mai schimba, veti constata voi care este cea mai avantajoasa.

Review pe scurt: iRobot Roomba 886

9.6

Pret

9.0/10

Calitate

9.9/10

Rezistenta

10.0/10

Functii

9.5/10

Pro

  • Raport calitate/pret rezonabil
  • Senzori performanti
  • Room to Room
  • Autonomie mare

Contra

  • Nu au fost identificate

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *